#Top
#Kawa Etno Cafe
#Kawa Wroasters
#Cold Brew Coffee
#Jak parzyć?
#FAQ
Kawa Etno Cafe
Jeśli szukasz kawy do ekspresu kolbowego, ciśnieniowego, do kawiarki lub french pressa, a przy tym kawy z segmentu premium i w 100% Arabica
i najważniejsze po prostu KAWY – to jesteś w dobrym miejscu.
wysokojakościowa kawa
zawsze świeżo palona we własnej palarni
100% Arabica
I to tyle pewników, dalej zaczyna się przygoda. Jaka? To zależy już tylko od Ciebie.
W kawach Etno Cafe każdy znajdzie coś dla siebie:
pokaż więcej
Kawa Wroasters
Dla odkrywców nowych smaków
Kawa to produkt znany ludziom od stuleci. Mimo to, wciąż potrafi zaskoczyć nas skrywanym bogactwem aromatów
i nowymi nutami smakowymi. Uwielbiamy je odkrywać
i dzielić się nimi z Wami.
Dlatego stworzyliśmy linię kaw Wroasters, czyli krótkie, limitowane serie, które przeprowadzą Cię przez niezwykłe osobliwości kawowe. Spróbuj fermentowanych ziaren, tej samej kawy w różnych obróbkach, albo po prostu nietuzinkowych aromatów: jaśminu, melasy czy kandyzowanej pomarańczy.
Dla odkrywców nowych metod parzenia
Nawet jeśli alternatywne metody parzenia kawy nie są Ci jeszcze znane, to z kawą speciality Wroasters poznasz je
w mgnieniu oka!
Właśnie z pomocą tych metod wydobędziesz z kaw Wroasters najbogatsze aromaty, a samo parzenie kawy stanie się nową przygodą.
Potrzebujesz przewodnika?
Kawa Wroasters
Alternatywne metody parzenia, przelew
Kawa do dripa, chemexa, aeropressu
Sprawdź ofertę akcesoriów
do parzenia
Jasno palone ziarna speciality
Kawy o najwyższej dostępnej na rynku jakości
Zobacz co to znaczy
Limitowane serie w małych partiach
Ciągle nowe kawowe smaki i aromaty
Sprawdź aktualną
ofertę Wroasters
Cold Brew Coffee
Kawa Cold Brew Coffee to dowód, że umiemy też podejść do kawy „na chłodno”. Do jej produkcji nie używamy ani kropli gorącej wody, co nie oznacza braku ekscytacji! Wpadliśmy w tanki fermentacyjne po same uszy, dlatego wybudowaliśmy pierwszy w Polsce browar kawowy, gdzie tworzymy nasze wyjątkowe Cold Brew Coffee – kawę macerowaną.
Kiedy warto sięgnąć po Cold Brew?
w drodze i podróży - wygodna do zabrania
w pracy - wspomaga proces twórczy
po siłowni i wysiłku fizycznym, niskokaloryczna i z dużą dawka mocy
dla urody - ogromna dawka antyoksydantów!
dla zdrowia - delikatna dla żołądka, idealna dla wrażliwych brzuszków
w barze - do alkoholowych drinków z kawową nutą
Smaki Cold Brew Coffee
Poznaj wszystkie odsłony Cold Brew. Od wersji klasycznej, przez owocowe, po bestsellerową wanilię. Oprócz stałej oferty tworzymy limitowane sezonowe wersje, np. świąteczny kompot z suszu!
Spróbuj wszystkich i znajdź swój ulubiony.
Classic
Classic
Tonic
Wanillia
Pomarańcza
Tropical (wkrótce)
Classic
Tonic
Wanillia
Pomarańcza
Tropical (wkrótce)
Jak parzyć
Pamiętaj, że dobra kawa to taka, która smakuje Tobie.
Ta myśl stanowi również podstawę naszej filozofii działania.
Nie jesteśmy tu po to, by Cię pouczać i wyznaczać jedyne właściwe ścieżki. Oddajemy Ci produkt, który ma wiele wcieleń, po to by, każdy odnalazł w nim to, co będzie najlepiej pasować do Ciebie i Twoich oczekiwań.
Możesz więc szukać jednej najlepszej metody lub codziennie odkrywać coś nowego. Eksperymentuj, baw się i rozkoszuj smakiem
w najlepszy możliwy sposób – CZYLI TWÓJ WŁASNY
Kawa Etno Cafe
Kawę Etno Cafe możesz wypić na wiele sposób, warto się z nią pobawić i eksperymentować.
Polecane metody parzenia:
ciśnieniowy ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
french press
ekspres przelewowy
Kawa Wroasters
Kawa speciality to jasny wypał, który świetnie sprawdzi się we wszystkich metodach przelewowych.
Polecane metody parzenia:
drip
french press
chemex
FAQ
1
Czym kawa Etno Cafe różni się od tej z masowej produkcji?
Więcej aromatów.
Nasze kawy charakteryzuje znacznie jaśniejszy wypał. Sprowadzamy dobrze wyselekcjonowane, wysokiej jakości ziarna bez defektów, których nie ukrywamy pod mocnym wypałem.
To sprawia, że kawa Etno Cafe to znacznie bogatszy profil smakowy, a także więcej słodkich nut, przy niższym poziomie goryczy.
Dłuższe palenie, dokładna data wyjścia z pieca.
Nasze ziarna spędzają w piecu dwa razy więcej czasu niż w przypadku palarni przemysłowych. Dzięki czemu mamy większą kontrolę nad jakością produktu, stopniem wypalenia. Dokładnie określamy również datę palenia, bo to w niej często tkwi cała tajemnica. Najlepszy potencjał smaku i aromatu znajdziesz w kawie do 4 miesięcy od momentu wypału.
Możliwość odkrywania tego, co najbardziej Ci smakuje.
Pamiętaj, że dobra kawa to ta, która Ci smakuje. Szukasz w kawie cytrusowego orzeźwienia, a może bardziej ciepłych nut czekolady? Lubisz kawę w herbacianym wydaniu, a może wolisz klasyczną szkołę espresso? Z czego najczęściej pijesz kawę? Z ekspresu, french pressa, a może kawiarki? W przypadku kaw Etno Cafe masz w czym wybierać.
Do wyboru masz kawy o różnym stopniu wypalenia, pochodzące z różnych regionów, mieszane lub nie, nadające się do wielu metod parzenia - w takiej kombinacji z pewnością odnajdziesz swoją ulubioną wersję kawy po Twojemu lub codziennie spróbujesz czegoś nowego.
2
Jak przechowywać kawę ziarnistą?
3
Czym jest kawa speciality Wroasters?
4
Czego się spodziewać po kawie speciality Wroasters?
5
Czy kawa speciality jest dla mnie?
6
Jak powstaje kawa macerowana?
7
Ile kofeiny ma Cold Brew Coffee?
8
Jak pić kawę macerowaną Cold Brew Coffee?
1
Czym kawa Etno Cafe różni się od tej z masowej produkcji?
2
Jak przechowywać kawę ziarnistą?
3
Czym jest kawa speciality Wroasters?
4
Czego się spodziewać po kawie speciality Wroasters?
5
Czy kawa speciality jest dla mnie?
6
Jak powstaje kawa macerowana?
7
Ile kofeiny ma Cold Brew Coffee?
8
Jak pić kawę macerowaną Cold Brew Coffee?
Więcej aromatów.
Nasze kawy charakteryzuje znacznie jaśniejszy wypał. Sprowadzamy dobrze wyselekcjonowane, wysokiej jakości ziarna bez defektów, których nie ukrywamy pod mocnym wypałem.
To sprawia, że kawa Etno Cafe to znacznie bogatszy profil smakowy, a także więcej słodkich nut, przy niższym poziomie goryczy.
Dłuższe palenie, dokładna data wyjścia z pieca.
Nasze ziarna spędzają w piecu dwa razy więcej czasu niż w przypadku palarni przemysłowych. Dzięki czemu mamy większą kontrolę nad jakością produktu, stopniem wypalenia. Dokładnie określamy również datę palenia, bo to w niej często tkwi cała tajemnica. Najlepszy potencjał smaku i aromatu znajdziesz w kawie do 4 miesięcy od momentu wypału.
Możliwość odkrywania tego, co najbardziej Ci smakuje.
Pamiętaj, że dobra kawa to ta, która Ci smakuje. Szukasz w kawie cytrusowego orzeźwienia, a może bardziej ciepłych nut czekolady? Lubisz kawę w herbacianym wydaniu, a może wolisz klasyczną szkołę espresso? Z czego najczęściej pijesz kawę? Z ekspresu, french pressa, a może kawiarki? W przypadku kaw Etno Cafe masz w czym wybierać.
Do wyboru masz kawy o różnym stopniu wypalenia, pochodzące z różnych regionów, mieszane lub nie, nadające się do wielu metod parzenia - w takiej kombinacji z pewnością odnajdziesz swoją ulubioną wersję kawy po Twojemu lub codziennie spróbujesz czegoś nowego.