Kawę do ciasteczka?
Ta strona korzysta z plików cookies, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.
logo
    #Top
    #Kawa Etno Cafe
    #Kawa Wroasters
    #Cold Brew Coffee
    #Jak parzyć?
    #FAQ
Kawa Etno Cafe
Jeśli szukasz kawy do ekspresu kolbowego, ciśnieniowego, do kawiarki lub french pressa, a przy tym kawy z segmentu premium i w 100% Arabica i najważniejsze po prostu KAWY – to jesteś w dobrym miejscu.
wysokojakościowa kawa
zawsze świeżo palona we własnej palarni
100% Arabica
I to tyle pewników, dalej zaczyna się przygoda. Jaka? To zależy już tylko od Ciebie.
W kawach Etno Cafe każdy znajdzie coś dla siebie:
10 / 10
Lubię jasno palone kawy, bo w filiżance chcę czuć całe bogactwo aromatów i smaków.
10 / 10
Wybieram ciemniej palone kawy, bo kocham espresso rodem z Włoch, gdzie czuję intensywny smak kawy.
10 / 10
Czasem piję kawę z ekspresu ciśnieniowego, a czasem z przelewowego stąd wybieram kawy jednorodne, a więc single.
10 / 10
Zawszę piję kawę z mojego ekspresu ciśnieniowego, z mlekiem więc wybieram mieszanki kaw.
10 / 10
Lubię kawy słodkie stąd szukam wśród kaw z Ameryki Południowej.
10 / 10
Kawa to owoc, lubię więc jak w swojej filiżance czuję kompleksowy, cytrusowy smak więc sięgam po kawy z Etiopii.
10 / 10
Jak kawa, to tylko z mlekiem, dlatego sięgam po kawy z orzechowymi aromatami, żeby nie było nudno.
pokaż więcej
Poznaj pełną ofertę kaw Etno Cafe
#Single Origin
Yellow Bourbon
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
orzechy,
czekolada,
cytrusy
stopień palenia SCA
medium light
obróbka ziarna
natural
#Blend
Intercontinental
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
owoce pestkowe,
orzechy,
czekolada
stopień palenia SCA
medium
obróbka ziarna
natural/washed
#Single Origin
Colombia Medellin
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
cytrusy,
czekolada deserowa
stopień palenia SCA
medium light
obróbka ziarna
washed
#Blend
Italian Roast
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
czekolada deserowa,
orzechy,
karmel
stopień palenia SCA
medium dark
obróbka ziarna
natural/washed
#Single Origin
Yirgacheffe
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
bergamotka,
migdały
stopień palenia SCA
medium light
obróbka ziarna
washed
#Single Origin
Guatemala Huehuetenango
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
jabłko,
syrop klonowy
stopień palenia SCA
medium light
obróbka ziarna
washed
#Blend
Fusion
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
migdałowo-kwiatowy,
cytrusy,
czekolada
stopień palenia SCA
medium
obróbka ziarna
washed/natural
#Blend
Abyssinian Highland
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
czekolada deserowa,
owocowe
stopień palenia SCA
medium
obróbka ziarna
natural/washed
#Single Origin
Indonesia Mandheling
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
miód gryczany,
suszona śliwka
stopień palenia SCA
medium light
obróbka ziarna
wet-hulled
#Single
Djimmah
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
aromaty winne,
czekolada,
owocowe
stopień palenia SCA
medium
obróbka ziarna
natural
#Blend
Dobry Przelew
kwasowość
słodycz
gorycz
smak, aromat
orzechy,
cytrusy,
czekolada deserowa
stopień palenia SCA
medium
obróbka ziarna
washed/natural
pokaż więcej
Kawa Wroasters