blog
Dobrze Cię widzieć! Skoro tu jesteś to można przypuszczać, że szukasz czegoś więcej. Chcesz zgłębić meandry kawowego świata, wejść w niego głębiej, nauczyć się czegoś? Jeśli właśnie kiwasz głową, albo szepczesz cicho „tak”, tak to miejsce dla Ciebie.
Mówimy tu głośno o ważnych kawowo sprawach, ale także o tych aktualnych, które się u nas dzieją. Cieszymy się, że mogą to być także Twoje sprawy. Bierz i czytaj, śmiało!
Dripper Hario V60 - historia, parzenie, nasze wskazówki
30 marca 2021Karol Przesmycki
Dripper Hario V60 to jeden z najpopularniejszych sposobów parzenia kawy wśród zaparzeńców kawowych. Czy słusznie? Skąd ta popularność i czy rzeczywiście warto od niego zacząć?
zobacz wpis
Nasze działania #dladobra - środowiska, kawy i Ciebie
23 marca 2021Natalia Bogdanowicz
#DlaDobra - to myśl, która przyświeca nam od 2019 roku. Dbamy o kawę od początku do końca procesu. Dlaczego nie pójść dalej? Zobacz nasze działania dla dobra środowiska, kawy i Ciebie.
zobacz wpis
Polecane artykuły:
French Press - wielofunkcyjny zaparzacz do kawy i nie tylko
7 kwietnia 2022
Kawa przelewowa na różne sposoby
21 lutego 2022
Kawiarnia oczami baristki
1 lutego 2022
Świąteczny prezentownik od Etno Cafe
3 grudnia 2021
Kawiarka, kafetiera, makinetka – wiele nazw, jedna popularność
29 października 2021
Odkryj czekoladę na nowo – czekolada ruby do picia
22 października 2021
Jak powstaje Cold Brew Coffee?
17 sierpnia 2021
Z kawą w drodze – atrakcje Dolnego Śląska
23 lipca 2021
Aeropress - nowość, która zmieniła parzenie kawy
22 lipca 2021
3 przepisy na kawę mrożoną
8 lipca 2021
Kofeina w Cold Brew Coffee - w czym tkwi sekret?
14 czerwca 2021
Różne perspektywy na kawę bezkofeinową
25 maja 2021
Chemex - praktyczne dzieło sztuki do zaparzania kawy
6 kwietnia 2021