blog
Dobrze Cię widzieć! Skoro tu jesteś to można przypuszczać, że szukasz czegoś więcej. Chcesz zgłębić meandry kawowego świata, wejść w niego głębiej, nauczyć się czegoś? Jeśli właśnie kiwasz głową, albo szepczesz cicho „tak”, tak to miejsce dla Ciebie.
Mówimy tu głośno o ważnych kawowo sprawach, ale także o tych aktualnych, które się u nas dzieją. Cieszymy się, że mogą to być także Twoje sprawy. Bierz i czytaj, śmiało!
Aeropress - nowość, która zmieniła parzenie kawy
22 lipca 2021Karol Przesmycki
Aeropress - niedawno wynaleziona metoda parzenia kawy, która od razu zawładnęła sercami kawoszy na całym świecie. Doczekała się nawet własnych mistrzostw. Jak to się stało? Poznajcie możliwości aeropressu!
zobacz wpis
3 przepisy na kawę mrożoną
8 lipca 2021Natalia Bogdanowicz
Gdy temperatura wzrasta, coraz chętniej sięgamy po kawę mrożoną. Czy musi to być po prostu kawa z zimnym mlekiem i kostkami lodu? Uwaga, spojler alert! Nie musi. Zaraz pokażemy Wam, co innego kawowego w lato wchodzi jak złoto.
zobacz wpis
Kawa speciality - czym jest, skąd jej jakość i jak się ją ocenia?
28 czerwca 2021Kamil Zalewski
Ziarna speciality - najwyższej jakości. U nas znane pod nazwą Wroasters. Jakie działania podejmują plantacje, by uzyskać taką jakość? Jak o to ziarno dba się później na palarni? Jak wygląda ocena takiej kawy? O tym w naszym artykule - zapraszamy do lektury (być może przy kawie!).
zobacz wpis
Polecane artykuły:
French Press - wielofunkcyjny zaparzacz do kawy i nie tylko
7 kwietnia 2022
Kawa przelewowa na różne sposoby
21 lutego 2022
Kawiarnia oczami baristki
1 lutego 2022
Świąteczny prezentownik od Etno Cafe
3 grudnia 2021
Kawiarka, kafetiera, makinetka – wiele nazw, jedna popularność
29 października 2021
Odkryj czekoladę na nowo – czekolada ruby do picia
22 października 2021
Jak powstaje Cold Brew Coffee?
17 sierpnia 2021
Z kawą w drodze – atrakcje Dolnego Śląska
23 lipca 2021
Aeropress - nowość, która zmieniła parzenie kawy
22 lipca 2021
3 przepisy na kawę mrożoną
8 lipca 2021
Kofeina w Cold Brew Coffee - w czym tkwi sekret?
14 czerwca 2021
Różne perspektywy na kawę bezkofeinową
25 maja 2021
Chemex - praktyczne dzieło sztuki do zaparzania kawy
6 kwietnia 2021